Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com

Aktuális programjaink

Soron következő programjainkat az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze. A jobb felső sarokban található gombokkal téma szerint szűkíthető a találati lista, bővebb leírás pedig az egyes programcímekre kattintva olvasható!

nov
28
hétfő
09:30-11:00
Kerekítő
A foglalkozást Kovács Erzsébet vezeti
Kerekítő
Esemény időpontja 09:30-11:00
A foglalkozást Kovács Erzsébet vezeti
Kerekítő foglalkozások minden hétfőn két csoportban:
1. Kerekítő mondókázó – 9:30 órakor
2. Kerekítő manó torna – 10:20 órakor
“Ringatás, érintés, dúdolás: biztonságot, örömet ad az ölbe vett gyermeknek és az ölelő felnőttnek. Finomulnak a mozdulatok, gazdagodik a tudás, formálódnak, mélyülnek az érzelmek a cseperedő emberpalántában. Az ölbeli játékokban, a mondókákban – mely egykor szájhagyomány útján jutott el egyik generációtól a másikig – eleink tudása, megélt tapasztalata sűrűsödik.”
Sándor Ildikó néprajzkutató fenti szavai a Kerekítő 3. mondókáskötet ajánlásaként olvashatók a könyv hátulján.
A mondókás mókákon a Kerekítő könyvcsaládban szereplő mondókák megelevenítésével várunk benneteket. Ne előadásra, ne gyerekműsorra, hanem közös játékra készüljetek, ahol ugyan kötetlen formában, és a gyermek pillanatnyi kedve szerint, de próbáljátok eljátszani a hallottakat. A gyermekek szabadon jöhetnek-mehetnek, de időről-időre érdemes bevonni egy-egy játékba az örökmozgókat is. A gyerekek észrevétlen is sok mindent magukba szívnak, zeneszerető, melegszívű, bizalommal teli gyerekekké válnak, akik majd könnyebben találják meg helyüket a világban.
A Kerekítő foglalkozásokról bővebben:
nov
29
kedd
10:00-12:00
Baba-mama klub
A Belvárosi Plébánia szervezésében
Baba-mama klub
Esemény időpontja 10:00-12:00
A Belvárosi Plébánia szervezésében

Klubunkba várunk minden olyan kisgyermekes anyukát és gyermeket, akik heti rendszerességgel, keddenként  szívesen töltenének el egy délelőttöt más anyukák és gyermekeik társaságában. Alkalmainkon felváltva beszélgetünk egy-egy témáról, mondókázunk, kézműveskedünk vagy akár közösen finom süteményeket készítünk. Találkozóink lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyermekink együtt játszhassanak, énekelhessenek és megtanulják, hogyan figyeljenek egymásra. Eközben az anyukák beszélgethetnek, ismerkedhetnek, kicsit kizökkenve a hétköznapokból.

Érdeklődni az alábbi e-mail címen lehetséges: program@szegedidom.hu

 

dec
9
péntek
15:30-19:30
Franz Kett pedagógiai est - ADVENT
A foglalkozást Majoros Zsuzsanna vezeti
Franz Kett pedagógiai est - ADVENT
Esemény időpontja 15:30-19:30
A foglalkozást Majoros Zsuzsanna vezeti
Már megérintett egy padlóképes foglalkozás? Szeretnéd alkalmazni a munkád során? Vagy csak kíváncsi vagy, mert már hallottál róla?
Szeretettel várok minden érdeklődőt!
Jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet.
Az esemény a facebookon:
dec
18
vasárnap
16:00-17:00
Ovis mise
Ovis mise
Esemény időpontja 16:00-17:00

Minden hónap harmadik vasárnapján szeretettel várjuk egyházközségünk kisgyermekes családjait egy vidám, szőnyegen ülős szentmisére.