Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com

Gyakornoki program

Nem elég ismerni a szakmádat, alkalmazni is tudni kell!
Hurrá, kezemben a diploma!
Na de hol fogok dogozni?

Biztosan Te is ismered azt az ördögi kört, hogy számos állás betöltéséhez szakmai gyakorlat szükséges, amelyet az egyetem alatt kellene megszerezni…

Nos, erre adunk lehetőséget, ha jelentkezel nálunk!

2016 őszén csatlakoztunk az SZTE Alternatív Gyakornoki Programhoz, így már több éves tapasztalattal rendelkezünk!

A program adminisztratív és szervezési részét az SZTE Karrier Iroda végzi, a szakmai részt mi koordináljuk.

Megéri gyakornoknak lenni?
Mit profitálhatok belőle?

Persze, hogy megéri! A szakmai tapasztalat mellett az egyetem két kreditet ad érte.

Bekukkanthatsz a színfalak mögé – többféle meghirdetett pozíció közül is választhatsz.

Nálunk lehetsz projektasszisztens, szociális tréner, kiadványszerkesztő, webfejlesztő…

Egy dinamikus, fiatal csapat tagja lehetsz – a munka mellett a csapatépítésre is jut idő.

A munkádat mentor segíti – jó kiindulási pont lehet későbbi álláskereséshez.

A következő gyakornoki időszakra a 2019/20-as tanév őszi félévében kerül sor.
Remek! Már csak néhány lépésre vagyunk a személyes találkozástól:
1

A meghirdetett pozíciókat az SZTE Karrier Iroda honlapján (https://www.sztekarrier.hu/), regisztráció után láthatod, válassz és jelentkezz! A jelentkezéshez önéletrajz és motivációs levél szükséges!

2

Az önéletrajzod és motivációs leveled átolvasása után, ha úgy gondoljuk, szívesen fogadunk csapatunkban, személyes beszélgetésre hívunk.

Gyakornokaink

Kujundzic Alisa - projektmenedzser gyakornok

Azért szerettem a Katháznál dolgozni, mert a gyakorlaton mindig bevontak az aktuális munkába vagy feladatba, így teljes értékű tagja lehettem a csapatnak. Úgy éreztem, hogy a munkámmal elégedettek voltak, sokszor új információval vagy ötlettel álltam elő, amivel segíthettem a munkát.

– Kujundzic Alisa
projektmenedzser gyakornok
2016. szeptember – 2017. január
Pap Bálint - informatikai gyakornok

A családias környezet és a sok különböző feladat illetve választható program miatt szerettem a Katházban a gyakorlatom tölteni, amit csakis ajánlani tudok mindenkinek.

– Pap Bálint
informatikai gyakornok
2016. szeptember – 2017. június
Dudás Kata - szociális gyakornok

A Kathazban azért szerettem gyakornok lenni, mert jó másokért tenni egy olyan környezetben, ahol adnak lehetőséget erre: egy olyan csapatban, ahol családtagnak érezhetem magam.

– Dudás Kata
szociális gyakornok
2017. február – 2017. június
Pataki Fanni - szociális gyakornok

A csapatmunka híve vagyok. Ezt szerettem volna erősíteni, formálni, hogy hogyan tudok alkalmazkodni a közös munka során. Ezért is jelentkeztem a gyakornoki pozícióra.

– Pataki Fanni
szociális gyakornok
2017. február – 2017. június
Csongrádi Anna - kommunikációs gyakornok
– Csongrádi Anna
kommunikációs gyakornok
2016. szeptember – 2017. január
Oláh Lujza - szociális gyakornok
– Oláh Lujza
szociális gyakornok
2016. szeptember – 2017. január
Fiser Annamária

A Katház csapatához szerettem tartozni, mert az itt dolgozók meglátták a bennem rejlő segítőkészséget, amit a rám ruházott feladatok során kamatoztatni tudtam, hisz a mások örömszerzése engem is boldoggá tett.

– Fiser Annamária
Kalmár Évi

A KatHáznál barátságos közösség, közvetlenség, nyitottság és korrekt munkamegosztás várt. Klassz volt gyakornoknak lenni!

– Kalmár Évi
Hegedüs Éva - egészségrekreációs gyakornok

Feladatom és kíváncsiságom együtt terelt ide, és nem utoljára fogok megfordulni itt. Jó volt (és remélem még lesz is) olyan kedves, segítőkész, őszinte és rugalmas emberekkel együtt dolgozni, mint amilyenekkel itt, a KatHázban találkoztam. Remélem minél többen megfordulnak majd meg itt, hogy hasonlóan meleg fogadtatásban részesüljenek.

– Hegedüs Éva
egészségrekreációs gyakornok
2017. szeptember – 2018. június
Pszota Anett - marketing és kommunikációs gyakornok

A Millenniumi Kávéházban töltött gyakornokságom idején sok tapasztalattal és tudással gazdagodtam. Bepillantást nyerhettem rendezvények szervezésébe, valamint az azokkal kapcsolatos marketing tevékenységbe. Mindeközben egy remek csapatnak lehettem tagja.

– Pszota Anett
marketing és kommunikációs gyakornok
2018. szeptember – 2019. január
Itt
lehetnél
te is!
Vagy
akár
itt is!

Mentoraink

Ferencz-Fehér Dorottya - KIA, Millka, kulturális programszervező
Ferencz-Fehér Dorottya
KIA, Millka, kulturális programszervező

A gyakornoki program kiváló lehetőség arra, hogy az elméleti tudás konkrét helyzetekben is alkalmazhatóvá váljék: a hatékony, egyúttal kreatív marketing és a lényegre törő kommunikáció elengedhetetlen feltétele a professzionális rendezvényszervezésnek, a különféle közösségi felületek pedig biztosítják, hogy egy-egy kulturális program elfoglalhassa méltó helyét úgy az offline, mint az online térben.

Kujundzic Alisa - Katház, projektmenedzser
Kujundzic Alisa
Katház, projektmenedzser

Véleményem szerint a gyakornok foglalkoztatása egy speciális együttműködés: a gyakornok részéről odaadást, a szervezet részéről pedig odafigyelést igényel. A gyakornokság lényege, hogy az ember dolgozva tanul és megtanul dolgozni. Legyen szó egy irodáról vagy egy egyetemi közösségről, jó, ha van valaki, aki segít karrierünk beindításában. Felmerül tehát a kérdés: milyen egy jó munkahelyi mentor? Támogató és, mint egy láthatlan kéz, visz előre.

Nagy Mariann - Katház, projektmenedzser
Nagy Mariann
Katház, projektmenedzser

Projektmenedzserként feladatom főként a munka megszervezése, feladatok hatékony delegálása. Külön öröm számomra, amikor gyakornokok is segítik munkánkat: frissek, tele vannak ötletekkel és égnek a munkavágytól. Ez tipikus win-win együttműködés: gyakornokaink boldogok, hogy életszerű környezetben is használhatják az iskolapadban megszerzett tudásukat, illetve tisztábban látják, hogy mire elegendő az elméleti tudásuk a gyakorlatban; mi pedig szívesen fogadjuk a lendületüket, kreatív ötleteiket.

Bibok Ágnes - Katház, projektmenedzser
Bibok Ágnes
Katház, projektmenedzser

Projektmenedzserként szükségesnek tartom a feladatok megszervezésének és delegálásának képességét, amelynek megvalósítására kiváló lehetőséget látok egy gyakornoki programban, a gyakornokokkal való közös munkában. A féléves időszak során különböző részfeladatok elvégzése által a felelősségvállalás fontossága is megtanulható a szakmai ismeretek megszerzése mellett.

Kérdésed van?
Keresd bátran munkatársunkat! Hidd el, szívesen segít!