Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com

Aktuális programjaink

Soron következő programjainkat az alábbi táblázatban gyűjtöttük össze. A jobb felső sarokban található gombokkal téma szerint szűkíthető a találati lista, bővebb leírás pedig az egyes programcímekre kattintva olvasható!

Júl
17
szerda
10:00-10:30
Ringató ® - zenés foglalkozások kisgyermekeknek
Júliusban 10 órakor várjuk az érdeklődőket, augusztusban nem lesznek foglalkozások!
Ringató ® - zenés foglalkozások kisgyermekeknek
Esemény időpontja 10:00-10:30
Júliusban 10 órakor várjuk az érdeklődőket, augusztusban nem lesznek foglalkozások!

Ringató foglalkozás (Országos Kisgyermekkori Zenei Nevelési Program) SZEGEDEN a Katolikus Házban  JÚLIUSBAN 1 CSOPORTBAN! AUGUSZTUSBAN NEM LESZNEK FOGLALKOZÁSOK.

  • 10:00-10:30 óráig

Szegedi Ringató foglalkozások a Facebookon: https://www.facebook.com/groups/szegediringatofoglalkozasok/?fref=ts
– – – – – – – – –
Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj! Örömmel zenélés, zenével nevelés

A Ringató országos kisgyermekkori zenei nevelési program 1991 óta. Várandós édesanyáknak, kisgyermekeknek hároméves korig és szüleiknek, nagyszüleiknek szól. Jelenleg 97 foglalkozásvezetővel, 255 helyszínen vagyunk jelen.

A programunk szakmai vezetője, alapítója Gállné Gróh Ilona, Magyar Művészeti Akadémia művészetpedagógiai különdíjas, Nemzetközi Forrai Katalin-díjas énektanár. A Ringató kisgyermekes családoknak szól, heti rendszerességgel tartunk fél órás foglalkozásokat a legkisebbeknek (néhány hónapos kortól az óvodakezdésig) és a szüleiknek.

A Ringató Kodály útmutatásait követi, élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal mutatunk mintát a szülőknek a családban történő zenei nevelésre, kisebb részben más népek dalai hangzanak el magyar költők verseivel, és értékes, komponált gyerekdalok. Célunk, a már említett mintaadás a fiatal szülők számára, valamint az, hogy a felnőttek, elsősorban az anyukák, ne féljenek az énekléstől.

Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.

A Ringató foglalkozásokról bővebben: www.ringato.huwww.vadaiheni.hu
Tel.: +36-30/218-8106
E-mail: heni@ringato.hu

Júl
19
péntek
18:00-20:00
Beszélgetés Bán János íróval, a Hunyadi-regényciklus szerzőjével
Házigazda: Kohári Nándor történész (SZTE Levéltár)
Beszélgetés Bán János íróval, a Hunyadi-regényciklus szerzőjével
Esemény időpontja 18:00-20:00
Házigazda: Kohári Nándor történész (SZTE Levéltár)

Az író-olvasó találkozó a Rákóczi Szövetség szervezésében, a XIV. Nándorfehérvári Emléknapok rendezvénysorozat nyitó programjaként valósul meg.