Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

Vezető kedvezményezett: Katház Közhasznú Nonprofit Kft
Projektpartnerek:

A pályázat időtartama: 2017. szeptember 1. – 2020. augusztus 31.

A projekt megvalósítása során szeretnénk megvilágítani azt a társadalmi problémát, hogy bizonyos hátrányos helyzetű régiókban a fiatalok munkanélkülisége magas. A projekt során mindegyik szervezet a saját tapasztalatait és tudását adja hozzá, mely egy stratégiai partnerség keretében, próbál megoldást is javasolni a problémára. A projekt fő célja, hogy személyes életvezetési tanácsadásnak köszönhetően csökkenjen a passzív hozzáállás és a motiválatlanság.

Célunk, hogy segítsünk a középiskolás diákoknak, hogy a különböző életvezetési képzéseknek köszönhetően könnyebben boldoguljanak a világban és ezáltal hasznos tagjaivá váljanak a társadalomnak. Mindezt a már meglévő, jó gyakorlatok cseréjével, a középiskolások részére kifejlesztett tananyaggal, tréningekkel és mentorprogram létrehozásával szeretnénk elérni.

A projekt elején helyzetelemzést készítettünk a West University of Timisoara vezetésével. A kutatás helyi eredményeit szlovén partnerünk (Socialna Akademija) blogon tette közzé. https://socialna-akademija.si/raziskava-mladi-vrednote/
Képzéseinket és mentorprogramunkat a Lehetőségek Bankja- Bank of Possibilities nevű honlapunkkal egészítjük ki. Itt a képzések témáihoz kapcsolódó programok, önkénteskedési lehetőségek,  tippek, tanácsok olvashatóak.  A szellemi termék elkészítésében valamennyi partner részt vett, így a magyar diákok mellett szlovén és német kortársaik is anyanyelvükön férhetnek hozzá a számukra elérhető lehetőségekhez.
A projekt eredményeinek terjesztése és a résztvevő szervezetek ismertségének növelése érdekében fontosnak tartjuk, hogy tevékenységünkről minél szélesebb körben beszámoljunk. Ennek részeként 4 alkalmas konferenciasorozatot szervezünk.

1. konferencia: Fiatalok hátrányos helyzetű régiókban: munkalehetőségek és életcélok /West University of Timisoara, 2019. október 3./
A temesvári konferencia
Youths_disadvantaged_regions_poster
Program

2. konferencia: How to strengthen young people’s life motivation?
Socialna Akademija, 2019. december 9.

3. konferencia: Youngsters today: lecture with Klaus Farin, author and activist
Akademie Klausenhof, 2020. március 8.
Posters of travelling exhibition
Program_AK
Invitation flyer

MotivAction – Disszeminációs konferencia Németország

4. konferencia: 21. sz-i kompetenciák és a középiskola. Kihívások és megoldások.
Katolikus Ház, 2020. augusztus 28.
Workshopok Plakát

MotivAction – 21. sz-i kompetenciák és a középiskola. Kihívások és megoldások

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!