Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

Hard Topics projekt

A Hard Topics projekt a társadalmi kérdésekről való párbeszéd hiányának kihívásával foglalkozik a fiatalok körében. Olyan társadalomban élünk, amelyben a társadalmi polarizáció
fokozódik, és nehezen tudunk konstruktív párbeszédet folytatni eltérő véleményű emberekkel. A projekt új módszereket és megközelítéseket hoz a párbeszédes képzésbe, amelyek hasznosak az ifjúságsegítők, tanárok és mások számára, akik fiatalokkal foglalkoznak Európa-szerte. A projektben fiataloknak szóló párbeszéd workshopok és a gyakorlati szakembereknek szóló kézikönyv kidolgozása valósul meg. A projektet négy ország partnerei valósítják meg: Ausztria, Horvátország, Magyarország és Szlovénia 2022 és 2025 között.

Projektszám: 2022-1-SI02-KA220-YOU-000090117 (Erasmus +)

Projektpartnerek:
Szlovénia: Socialna Akademija (https://socialna-akademija.si/)
Ausztria: Iniciativ Angola (https://www.angola.at/home/de)
Horvátország: Documenta (https://documenta.hr/en/)

A projektpartnerekkel személyesen félévente van projekttalálkozó, melynek keretében a mérföldkövek, aktuális kihívások és eredmények kerülnek megbeszélésre. Havonta egy alkalommal az online térben tanácskoznak a projektpartnerek vezetői. A projekt eseményei közül kiemelném, hogy 2023 márciusában szervezetünk által működtetett Stella Maris Vendégház adott otthont a nemzetközi tréning számára, amelyen közel 20 fiatal vett részt négy országból.

A projekt keretében 12 alkalommal szerveztünk fiatalok számára vitakultúra workshopot Szerbiában és Magyarországon, amely több mint 210 résztvevővel valósult meg 2024 tavaszán online és offline térben. A workshop során a fiatalok érvelési technikákkal és a vitakultúra alapjaival ismerkedhettek meg, de hallottak az előre vivő párbeszéd fontosságáról, valamint az ehhez kapcsolódó módszerekről is.

A workshopoknak a következő szerbiai közintézmények adtak helyet: a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, a temerini Kókai Imre Általános Iskola, és a szabadkai Lazar Nešić Vegyészeti-Technológiai Középiskola.

Magyarországon a Nem Adom Fel szervezet tagjai, a szegedi Baptista Gimnázium és Technikum tanulói, valamint a szegedi Szent Benedek Technikum és Gimnázium diákjai számára tartottunk vitakultúra workshopot.

A workshopok fotóanyagai megtekinthetők a Galéria menüpontban.

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!