Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

Vezető kedvezményezett: Katház Közhasznú Nonprofit Kft
Projektpartnerek:

A pályázat időtartama: 2015. szeptember 1. – 2018. augusztus 31.

Érted? Érte és Érted…
A hároméves stratégiai partnerség keretében arra vállalkoztunk, hogy harmincórás akkreditált pedagógus-továbbképzést dolgozzunk ki középiskolai tanárok számára a szociális érzékenyítés témakörében. A közvetlen célcsoport, a középiskolai pedagógusok bevonása mellett fontosnak tartjuk, hogy a pályázat hatása hosszú távon a közvetett célcsoport, azaz a diákok között fog megmutatkozni.
Az alapötletet egy 2014-es szociális projekthét adta, amelyet Kapcsolódj be Te! is címmel valósítottunk meg a Katolikus Házban 25 középiskolás fiatal számára. A speciális módszertan szerint működő projekthét tapasztalatai azt mutatták, hogy az oktatás másik főszereplőjét, a pedagógust is célzottan be kell vonni a szociális érzékenyítés folyamatába.
Mert a társadalmi problémák körülvesznek minket, akkor is, ha nem veszünk róla tudomást. A továbbképzés kidolgozásával ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a felnövekvő generációk felelősnek érezzék magukat környezetükért és közösségükért, és egyéni lehetőségeik szerint bekapcsolódjanak a szociális érzékenyítés folyamatába és a társadalmi problémák megoldásába.
A projektfolyamat során összesen 10 szellemi terméket készítünk el, két képzést valósítunk meg, és 30 középiskolai pedagógussal valamint egy 15 fős tréneri csapattal dolgozunk együtt.

A projektet összefoglaló kisfilmünket (O7) itt találod: https://www.youtube.com/watch?v=tLhEAI7Xau8

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!