Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

A pályázat részletes bemutatása: https://kathaz.hu/csaladpont/

 

Vezető kedvezményezett: KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft.
Együttműködő partner: 

Megvalósítás időtartama: 2017. szeptember 1. – 2020. augusztus 31.
A szerződött támogatás összege: 36,51 millió Ft
A támogatás mértéke: 100 %

A projekt célja, hogy megtartó közösségi háló szövése révén, megerősítse és segítse a családokat, építse a generációk közötti kapcsolatokat és támogassa a fiatalokat a családos életre való felkészülésben. A családi közösségek megerősítése kiemelten fontos napjaink társadalmában.  A CsaládPONT – Generációs Alapműveletek c. projekt a családokra és a családi közösségekre építve három tevékenységre fókuszál:

  1. Felkészíti a fiatalokat a családi életre
  2. Gyermekneveléssel és gyermekgondozással kapcsolatos programokat szervez
  3. Családi közösségépítő programokat valósít meg

A pályázatban tervezett események a család valamennyi korosztályát megszólítják, és a családos közösségek megerősödését, illetve új közösségek kialakulását is szolgálják, csökkentve a generációk közötti szakadékot, biztosítva a minőségi idő eltöltését, és segítségnyújtást gyermeknevelési kérdésekben. Tematikus programjainkkal (közösségi rendezvények, kirándulások, táborok, workshopok és előadóestek) ezekre a problémákra szeretnénk választ adni. A célt változatos, közösségi programok megvalósításával tervezzük elérni: alkotóházak, táborok, majális, Októberfeszt, Házaspárok Útja, Családjavító varázsműhely, Kapcsolódj ki Te is! rendezvényestek, táncklub, Belépés csak férfiaknak!, Szent Anna Nyugdíjas Klub, Senior egészségklub.

A rendezvények megszervezése mellett a pályázat keretében egy Családi Fogadót is szeretnénk kialakítani, amely virtuális és valós közösségi térként választ ad a különböző korosztályok és életállapotú közösségek változatos igényeire. Ez a tér találkozási lehetőséget biztosít a különböző közösségek és tagjaik számára. A Fogadóban számos, a családi életet segítő szolgáltatás is igénybe vehető lesz, órarendszerű beosztásban.

A projekt célcsoportját a pályázó szervezet tevékenységébe bekapcsolódó, programjain részt vevő szegedi és környékbeli családok és közösségek alkotják (kb. 500 család és 20 közösség): kisgyermekek, fiatalok, jegyesek, fiatal házasok, kisgyermekes családok, nyugdíjasok, egyszülős családok és elvált szülők. A célcsoport és az igények felmérése után úgy alakítottuk ki a hároméves pályázati tevékenységet, hogy az egyrészt hozzájáruljon a célcsoport mindennapi problémáinak megoldásához, igényeinek kielégítéséhez, másrészt pedig hosszú távú pozitív változásokat idézzen elő helyi és regionális szinten egyaránt. A projekt megvalósításához 7 db együttműködő partnert kerestünk fel, akik szakmai tevékenységük és helyi/közösségi beágyazottságuk alapján jelentősen emelik a projektesemények színvonalát.

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!