Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

Vezető kedvezményezett: Katház Közhasznú Nonprofit Kft.

Projektpartner:

A megvalósítás időtartama: 2018.01.02.–2020.01.01.

A projektnek két fő célja van: közösségekbe integrálás és önkéntesség előmozdítása. A lépésről lépésre megközelítés (a felelősségvállalás, a mentorálás és a felelősség átruházása), valamint a cselekvés általi tanulás segítenek a projekt eredményeinek elérésében.

A projekt célja két, kölcsönösen összefüggő társadalmi probléma kezelése, amely a felnevelkedő generációkat érinti. Az első a csökkenő igény és motiváció a közösséghez való tartozás, az azért való cselekvés, valamint az önkéntesként való fellépés iránt. Az önkéntes tevékenység és a közösséghez tartozás hiánya sokszor vezet a felelősségvállalás hiányához is, amely személyi és társadalmi károkat is okozhat. Ez a jelenség a határ mindkét oldalán megfigyelhető, melyet a projektpartnerek már felismertek, és napi tevékenységük során kezdtek el kezelni. Ezáltal a projekt és a keretein belül megvalósuló együttműködés a már megkezdett tevékenységeknek és küldetésnek lesz a folytatása. A problémamegoldás a fiatalok motiválásával kezdődik melyet személyes tapasztalat, a közösségek ereje és az önkéntes tevékenység révén
mutatunk be nekik. A projektpartnerek célja, hogy a fiatalokat arra ösztönözzék, hogy nagyobb részben köteleződjenek el és vállaljanak felelősséget. A projekt által kezelt második probléma – amely az első probléma közvetlen következménye – az a jelenség, hogy a társadalom túlnyomó része csak a programok fogyasztója, de nem vesz részt azok szervezésében.

A fiatalok közösségekben való részvétele azt jelenti, hogy esélyt kell teremteni számukra a kapcsolatépítésre és a társaikkal való tapasztalatcserére.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Community-Footprint-174389426611071/

A projekt  az Interreg-IPA CBC Magyarország−Szerbia Program támogatásával valósul meg.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról:

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség. A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!