Cím 6720 Szeged, Dugonics tér 12.
kathaziroda@gmail.com
Stella Maris Vendégház
Megnyitotta kapuit az új közösségi és képzési központunk Domaszéken.
Tekintse meg házunkat, legyen Ön is a vendégünk!

Kik vagyunk?

A szegedi Katolikus Ház küldetése hidat alkotni az egyházi és a civil élet színterei között.

Programjainkkal, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal teret adunk a dél-alföldi régió vallási és kulturális eseményeinek, valamint találkozási lehetőséget biztosítunk a különböző generációk és közösségek számára.

Megjelent és digitálisan hozzáférhető a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központ munkatársai: Zsolnai László, Kovács Gábor László és Ócsai András által szerkesztett tanulmánykötet.  A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap Mecenatúra 2021 pályázati program által finanszírozott MEC-K 140856 számú projekt tette lehetővé.

A „Gazdaság és vallás: A gazdasági spiritualitás innovatív modelljei” című kötet átfogó képet igyekszik nyújtani a világvallások gazdasági koncepcióiról és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági és management modellekről. Inspiráló hazai és nemzetközi példákon keresztül sokoldalúan mutatja be a gazdasági spiritualitás teremtő erejét. A jelenkori ökológiai, társadalmi és etikai válság olyan megoldásokat követel, amelyek túlmutatnak az uralkodó materialista és individualista világszemléleten, és az egyén, valamint a létezés jóval tágasabb, holisztikus megközelítésén alapulnak. Ehhez az értékváltáshoz nyújthatnak inspirációt a vallások és spirituális hagyományok gazdasági koncepciói és azok megvalósításának innovatív modelljei. 

A kötet tanulmányait jeles keresztény és nem-keresztény szerzők, illetve közgazdász és vallástudományi szakértők írták, többek között  Bokros Balázs Márk OSB, Baritz Sarolta Laura OP,

Kiss Ulrich SJ, Balázs Gábor, Rostoványi Zsolt, Kamarás István és Madhupati Dāsa.

A kötet digitális verziója a Corvinus repozitóriumból letölthető és szabadon terjeszthető: http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/7537/#

A könyvbemutató résztvevői: Kovács Gábor (Budapesti Corvinus Egyetem), Ócsai András (Budapesti Corvinus Egyetem) és Héjj Tibor (Proactive Management Consulting), a beszélgetést Farkas Beáta (Szegedi Tudományegyetem) vezeti.

Időpont: 2022. október 25. 17 óra

Helyszín: SZTE Gazdaságtudományi Kar, Szeged, Kálvária sgt. 1. Aula

Szervezők: a Magyar Pax Romana Egyesület Morel Gyula csoportja, a Szegedi Akadémiai Bizottság Gazdaságtudományi Szakbizottsága és a KatHÁZ Közhasznú Nonprofit Kft.

 

 

Kik <strong>vagyunk?</strong>
A KatHáz csapata

Szolgáltatásaink

Változatos lehetőségekkel, rugalmasan alkalmazkodunk partnereink és vendégeink elképzeléséhez.

Terembérlés
Terembérlés

Igényes és elegáns; központi és változatos.

Bővebben
Catering
Catering

Az igazán fontos dolgok a fehér asztal mellett dőlnek el.

Bővebben
Stella Maris Vendégház
Stella Maris Vendégház

Legyen a vendégünk!
Örömmel várjuk megkeresését, hogy együtt
szervezzük tovább megálmodott programját!

Bővebben

Szervezeteink

A szegedi Katolikus Ház igazi szervezeti bázis: számos egyházi és ifjúsági szervezetnek adunk otthont.

Belvárosi R. K. PlébániaBelvárosi R. K. Plébánia
A Szeged-Belvárosi Római Katolikus Plébánia több, mint hagyományos értelemben vett egyházközség: a Szeged belvárosában élő hívek hitéletének ellátása mellett a város és a Dél-alföldi régió fontos vallási központja. A liturgikus élet, a hitoktatás, a közösségi pasztoráció, a szentségi felkészítés, a katekumen képzés és különböző programjaink révén célunk, hogy az emberekkel megismertessük az egyházat, és Istenhez vezessük őket.
Irány a honlap
Millenniumi KávéházMillenniumi Kávéház
Tavasztól őszig a téren, hangulatos nyitott terasz várja frissítőkkel, esténként élő zenével. A városban itt található a legváltozatosabb élőzenés koncertvilág, ezenkívül számos kulturális program a kávéházban és a klubban: művészeti kiállítások, könyvbemutatók, filmklub. A Fonó Budai Zeneház első vidéki Fonó Klubja is itt működik!
Irány a honlap
TAUTAU
A Tau – Ferences Jótékonysági és Evangelizációs Alapítvány azért jött létre, hogy segítse a nehéz élethelyzetben élő személyeket, különös tekintettel a délvidéki (vajdasági) gyermekekre. Támogatni kívánja a katolikus evangelizációs tevékenység különböző formáit. A Tau Alapítvány szakmailag elsősorban a délvidéki Lurkóházak fenntartását és működtetését tekinti prioritásnak.
Irány a honlap
Legyél nálunk gyakornok!