KatHÁZ Nonprofit kft. - Teret adunk elképzeléseinek Programok Termeink Galéria
Bemutatkozás
Munkatársak
Az épület
Szolgáltatásaink
Terembérlés
Ajánlatkérés
Rendezvényszervezés
Pályázatok
Leendő partnereinknek
For our future partners
"ÉrTEd?!" projekt
Kapcsolat
Elérhetőségeink
Partnereink
Pax Romana
 

igekép21
Krisztus békéje töltse be szíveteket.
(Kol 3,15)
Leendő partnereinknek

KATHÁZ

A Katház Közhasznú Nonprofit Kft kulturális és képzési központ Szeged belvárosában folytatja rendezvény- és programszervezési tevékenységét. Intézményünk egyúttal államilag akkreditált felnőttoktatási intézmény, így programjaink mellett színes képzésekkel is várjuk látogatóinkat.

A szervezet székhelye kiváló adottságokkal rendelkezik: a belváros egyik legforgalmasabb terén, az SZTE Rektori hivatalának szomszédságában, a szegedi Fogadalmi Templom közelében kellemes környezetben várjuk az érdeklődőket.

Az intézmény a város és a dél-alföldi régió fontos kulturális és képzési központja. Széles körű partnerséget építettünk ki Szegeden és Csongrád megyében egyaránt.

Legfontosabb szegedi partnerünk a Katolikus Ifjúsági Alapítvány, mely széles körű, megyeszerte ismert ifjúsági és programszervezési tevékenységet folytat. Az Alapítvány üzemeltetésében működik a Millenniumi Kávéház, a Katolikus Ház közvetlen szomszédságában.

A Kávéház a városi és regionális kulturális élet fontos bázisa: kiállítások, előadássorozatok, koncertek, táncházak stb. kerülnek megrendezésre falai között. Az intézmény a nyári időszakban (májustól szeptemberig) a Dugonics téren kialakított teraszon várja vendégeit. További információ: Millenniumi Kávéház honlapja

Emellett több jelentős külföldi partnerkapcsolattal és projekttapasztalattal rendelkezünk (német, olasz, szlovén, romániai és vajdasági partnerek). Évek óta kiemelt partnerünk a németországi Renovabis Alapítvány. 2012-ben IPA Magyarország-Szerbia projektben vettünk részt mint Vezető Kedvezményezett a HÁLÓ vajdasági egyesülettel, illetve szintén az utóbbi években alakítottunk ki egy jól működő partnerkapcsolatot a Dortmundi Szociális Akadémiával. Legfrissebb projektrészvételünk az Erasmus+ projekthez köthető: egy olasz szervezet partnereként megnyertünk egy szarajevói ifjúsági-képzési esemény megrendezésével kapcsolatos pályázatot.

A kapcsolati tőke és a projekttapasztalat mellett az intézmény vezetősége és munkatársai további garanciát jelentenek a sikeres együttműködéshez. A dinamikus, innovatív és kreatív csapat széles idegennyelv-tudással (angol, német, olasz, szerb) és komoly vezetési, szervezési tapasztalattal rendelkezik.

KÁVÉHÁZ

A Millenniumi Kávéház 2000 óta várja látogatóit Szeged szívében. Az elmúlt 15 évben a Kávéház 3000 rendezvénynek adott otthont, melyeken kb. 150 000 érdeklődő vett részt. Az intézmény fő küldetése a kulturális értékek közvetítése és terjesztése. Rengeteg (civil) szervezettel van szoros partnerkapcsolatunk Szegeden és Csongrád megyében, valamint a határainkon túl egyaránt (Vajdaság, Románia).

A Kávéház szezonális programjai mellett számos jelentős tematikus programsorozat került megvalósításra az elmúlt évek során, pl. a Békeidő elnevezésű hároméves kulturális programsorozat (2014-2016), mely az első világháború kitörése százéves évfordulójának állít emléket.

A nyári időszakban (május-szeptember) a Millenniumi Kávéház a Dugonics téren kialakított teraszon várja vendégeit. A belváros legnagyobb méretű nyári terasza rengeteg szezonális programnak ad teret, illetve jelentős városi eseményekhez szolgál kapcsolódási pontként (Őszi Kulturális Fesztivál, Tavaszi Kulturális Fesztivál, Ünnepi Könyvhét, Szeged Város Napja rendezvénysorozat, Kincstér, néptánc találkozók stb.).

A színvonalas programok mellett a terasz kellemes környezete (a Dugonics tér és a zenélő szökőkút) kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít Szeged polgárai és az idelátogató turisták számára egyaránt.

<- 2017/október ->
  HKSzeCsPSzoV  
             1  
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
  27<
28 29
30 31          
Ma január 17-e, szerda van.

A Lombikbébi pro & contra című előadás felvételének cd-je, kölcsönkérhető a Katolikus Házból.
Egyeztetni lehet hétköznap 8-16-ig a 62/311-216-os telefonszámon.

Legközelebbi programjaink